Koniec z mięsem, koniec z nabiałem. Przechodzę na zieloną stronę mocy. Kuchnia wege i raw.
Wednesday, 4 November 2015
Czeko, czeko, czekomasło.
Każdy miewa dni, kiedy za nim coś chodzi i chodzi, i sami nie wiemy co chcemy zjeść, ale wiemy, że ma to być słodkie. ZA mną też chodziło coś słodkiego, coś co łatwo się robi z minimalnej ilości składników.
Zdecydowałam się na domową nutellę, która jest smaczna, delikatna, łatwa w przyrządzeniu, zaspokaja ochotę na coś słodkiego i nadaje się do przechowywania w lodówce.
Na nutellę potrzebowałam:
1/2 awokado
1 bana
łyżka ciemnego kakao
miód
Wszystko wrzuciłam do blendera i zmiksowałam na gładką ciemną masę. Całość przelałam do słoiczka i wstawiłam do lodówki.
To czekoladowe masło, można dodać do kanapek, naleśników, placków lub zjeść samodzielnie jako deser.
Smacznego
Labels:
awokado,
banan,
fit,
healthy zdrowe,
masło czekoladowe,
miód,
na słodko,
nuetalla,
raw,
rawfood,
słodkie,
vege vegetarianskie
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment