Sunday 26 January 2014

zielono i czerwono mi:)

Ostatnio w dzień wolny od pracy mój obiad składał się aż z dwóch dań:) Zupa buraczana z uszkami, o której pisałam już wcześniej, a do tego kasza gryczana z zieloną fasolką i jajkiem sadzonym na liściu sałaty pekińskiej polane sosem musztardowym:)

Mniam mniam!!!  Obiad w brew pozorom bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu.
potrzebujemy:
Pół szklanki kaszy gryczanej ( no może trochę mniej niż pół:)
fasolkę zieloną
jajko
kapustę pekińską
musztardę
jogurt naturalny
sól,pieprz

Wszystko gotujemy, robimy sos,wykładamy na talerz,polewamy sosem, włączamy fajny film lub bajkę i zapominamy o świecie:) To jest czas dla nas. Nasze posiłki mają być naszym świętem i mają nam sprawiać przyjemność. Podczas każdego posiłku należy się zrelaksować, można włączyć spokojną muzykę usiąść wygodnie i skupić się na tym co jemy. każdy kęs ma być swego rodzaju celebracją, rozkoszujemy się powoli posiłkiem w skupieniu odnajdujemy smaki jakie w nim są i myślimy pozytywnie:)

Zapraszam do stołu.

smacznego:)



No comments:

Post a Comment

Translate